Εύκολες συνταγές

Με γνωστά υλικά, έτοιμη υφή κέικ 👌🏻 Συνταγή κέικ με κακάο φουντούκι 💯

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στην παραδεισένια καλοσύνη του κέικ μας με φουντούκι κακάο, μια απολαυστική απόλαυση που συνδυάζει γνωστά συστατικά για να δημιουργήσει μια έτοιμη υφή κέικ. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αγαπούν τις γεύσεις σοκολάτας. Με τον πλούσιο συνδυασμό κακάο και φουντουκιού με ξηρούς καρπούς, αυτό το κέικ θα σας αφήσει να λαχταράτε για περισσότερα. Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε καθώς δαγκώνετε τα υγρά, αφράτα στρώματα και απολαμβάνετε το υπέροχο μείγμα κακάο και φουντουκιού σε κάθε μπουκιά.

Συστατικά

Ακολουθεί ένας απλός πίνακας που περιγράφει τα συστατικά που θα χρειαστείτε για αυτό το απίστευτο κέικ με φουντούκι κακάο:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια

Ζάχαρη κρυσταλλική
1 ½ φλιτζάνι

Άγλυκο κακάο σε σκόνη
¾ φλιτζάνι

Μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού

Μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού

Γάλα
1 φλιτζάνι

Φυτικό λάδι
½ φλιτζάνι

Αυγά
2

Εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλάκια του γλυκού

Ζεστό νερό
1 φλιτζάνι

Ψιλοκομμένα φουντούκια
1 φλιτζάνι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο κέικ με φουντούκι κακάο, βεβαιωθείτε ότι έχετε στη διάθεσή σας τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ 9 ιντσών
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Λαστιχένια σπάτουλα
  • Σχάρα ψύξης
  • Σύρμα σχάρα
  • Στάση για κέικ ή πιάτο σερβιρίσματος
  • Προαιρετικά: άλειμμα φουντουκιού ή ganache για πάγωμα

Προετοιμασία

Η προετοιμασία αυτού του κέικ φουντουκιού με κακάο είναι παιχνιδάκι! Απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και στρώστε το κάτω μέρος των ταψιών για κέικ με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την κρυσταλλική ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι μέχρι να ενωθούν καλά.
  3. Προσθέστε το γάλα, το φυτικό έλαιο, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας στα ξηρά συστατικά. Ανακατεύουμε μέχρι το κουρκούτι να γίνει λείο και να μην μείνουν σβώλοι.
  4. Ρίξτε σταδιακά το ζεστό νερό ενώ ανακατεύετε συνεχώς το κουρκούτι. Το ζεστό νερό συμβάλλει στην ενίσχυση της γεύσης σοκολάτας και στη δημιουργία μιας υγρής υφής.
  5. Διπλώστε απαλά τα ψιλοκομμένα φουντούκια, μοιράζοντάς τα ομοιόμορφα σε όλο το κουρκούτι.
  6. Μοιράστε το κουρκούτι ίσα μεταξύ των δύο προετοιμασμένων ταψιών για κέικ, λειάνοντας τις κορυφές με μια λαστιχένια σπάτουλα.
  7. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
  8. Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε τα κέικ από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στα ταψιά για περίπου 10 λεπτά και μετά μεταφέρετέ τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το κέικ φουντουκιού κακάο είναι περίπου 20 λεπτά, εξαιρουμένων των χρόνων ψύξης και ψησίματος.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Για να εξασφαλίσετε τα καλύτερα αποτελέσματα με αυτήν τη συνταγή, ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές:

  1. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά σας είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε.
  2. Κοσκινίστε τη σκόνη κακάο για να αποφύγετε τυχόν σβόλους στο κουρκούτι.
  3. Όταν προσθέτετε το ζεστό νερό, ρίξτε το σταδιακά και ανακατέψτε απαλά για να αποφύγετε το πιτσίλισμα.
  4. Για μια επιπλέον απολαυστική πινελιά, μπορείτε να παγώσετε το κέικ σας με άλειμμα φουντουκιού ή ganache.
  5. Διακοσμήστε το κέικ με επιπλέον ψιλοκομμένα φουντούκια από πάνω για ένα υπέροχο τραγανό.

Θυμηθείτε, το ψήσιμο δεν είναι απλώς να ακολουθείτε μια συνταγή—είναι μια τέχνη που σας επιτρέπει να είστε δημιουργικοί και να κάνετε κάθε πιάτο μοναδικά δικό σας!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια ανάλυση των κατά προσέγγιση διατροφικών αξιών για μία μερίδα κέικ φουντουκιού κακάο:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
320

Παχιά
17 g

Υδατάνθρακες
39g

Πρωτεΐνη
5 g

Ίνα
2g

Ζάχαρη
24 g

Νάτριο
240 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όσον αφορά το σερβίρισμα αυτού του κέικ με φουντούκι κακάο, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Μπορείτε:

  • Πασπαλίστε το κέικ με ζάχαρη άχνη για ένα απλό αλλά κομψό άγγιγμα.
  • Σερβίρετε το με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα από το αγαπημένο σας παγωτό.
  • Περιδύστε το με σάλτσα σοκολάτας ή καραμέλα για επιπλέον απόλαυση.

Για μια απολαυστική παράπλευρη εναλλακτική, εξετάστε το ενδεχόμενο να σερβίρετε φρέσκα μούρα ή μια κομπόστα φρούτων μαζί με το κέικ να προσθέσετε μια αναζωογονητική αντίθεση στις πλούσιες γεύσεις του Κέικ με φουντούκι κακάο. Η πικρή γεύση των μούρων ή η γλυκύτητα μιας κομπόστας φρούτων θα συμπληρώσουν τη σοκολατένια καλοσύνη και θα προσφέρουν μια έκρηξη φρεσκάδας.

Όσον αφορά την παρουσίαση, μπορείτε να τοποθετήσετε το κέικ σε μια όμορφη βάση για κέικ ή πιάτο σερβιρίσματος. Σκεφτείτε να γαρνίρετε την κορυφή με μερικά επιπλέον ψιλοκομμένα φουντούκια ή τριμμένη σοκολάτα για εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικά κλωνάρια φρέσκιας μέντας για ένα έντονο χρώμα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε το κέικ με φουντούκι κακάο φρέσκο ​​και υγρό, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές αποθήκευσης:

  1. Αν υπάρχουν υπολείμματα, αποθηκεύστε το κέικ σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες.
  2. Αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής, βάλτε το κέικ στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες. Απλώς φροντίστε να το καλύψετε καλά για να μην στεγνώσει.
  3. Για μακροχρόνια αποθήκευση, μπορείτε να καταψύξετε το κέικ. Τυλίξτε κάθε φέτα σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη ή τοποθετήστε ολόκληρο το κέικ σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Μπορεί να αποθηκευτεί στην κατάψυξη έως και 3 μήνες.

Όταν είναι έτοιμο να το απολαύσετε, ξεπαγώστε το κατεψυγμένο κέικ στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες. Μόλις ξεπαγώσει, θα έχει εξίσου νόστιμη γεύση με όταν ήταν φρεσκοψημένο!

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αν και η απόλαυση σε ένα κέικ με φουντούκι κακάο είναι αναμφίβολα μια απόλαυση, ορισμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε αυτήν τη συνταγή προσφέρουν ορισμένα οφέλη για την υγεία:

  1. Φουντούκια: Πλούσια σε υγιή λίπη, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, τα φουντούκια παρέχουν καρδιαγγειακή υποστήριξη και μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.
  2. Κάκαο σε σκόνη: Συσκευασμένο με αντιοξειδωτικά, το κακάο σε σκόνη έχει συνδεθεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της υγείας της καρδιάς και της βελτίωσης της διάθεσης.
  3. Αυγά: Τα αυγά είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων. Συμβάλλουν στην ανάπτυξη των μυών και υποστηρίζουν τη συνολική υγεία.
  4. Γάλα: Το γάλα είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, πρωτεΐνης και βιταμινών D και B12, προάγοντας γερά οστά και παρέχοντας βασικά θρεπτικά συστατικά.
  5. Εκχύλισμα βανίλιας: Αν και χρησιμοποιείται κυρίως για γεύση, το εκχύλισμα βανίλιας περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά που μπορεί να έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Θυμηθείτε να απολαύσετε αυτό το κέικ με φουντούκι κακάο με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε ο συνδυασμός κακάο και φουντουκιού σε αυτό το κέικ, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Σοκολατένια μπράουνις φουντουκιού: Πεντανόστιμα και απολαυστικά μπράουνι γεμισμένα με φουντούκια για ένα υπέροχο τραγανό τραγανό.
  2. Cheesecake Nutella Swirl: Ένα κρεμώδες cheesecake στροβιλισμένο με Nutella και από πάνω ψητά φουντούκια.
  3. Καπ κέικ μόκα φουντουκιού: Κέικ με υγρό καφέ με γεύση φουντουκιού, με μια μεταξένια γκανάζ σοκολάτας.

Αυτές οι συνταγές αποτυπώνουν το ακαταμάχητο δίδυμο κακάο και φουντουκιού σε διαφορετικές απολαυστικές μορφές, προσφέροντας μια ποικιλία επιλογών για να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας για γλυκό.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση πίσω από αυτή τη συνταγή για Κέικ με φουντούκι κακάο προέρχεται από διάσημους σεφ ζαχαροπλαστικής που έχουν κατακτήσει την τέχνη της δημιουργίας εκλεκτών γλυκών. Μερικά αξιοσημείωτα ονόματα που εμπνέουν αυτήν τη συνταγή περιλαμβάνουν:

  1. Pierre Hermé: Γνωστός ως ο “Πικάσο της ζαχαροπλαστικής”, οι καινοτόμοι γευστικοί συνδυασμοί και η αφοσίωση του Pierre Hermé σε ποιοτικά συστατικά τον έχουν κάνει θρύλο στον γαστρονομικό κόσμο.
  2. Dominique Ansel: Διάσημος για τη δημιουργία του Cronut, ο Dominique Ansel είναι ένας διάσημος σεφ ζαχαροπλαστικής γνωστός για τη δημιουργικότητά του και την κυριαρχία των τεχνικών του.
  3. Nigella Lawson: Με το ζεστό και προσιτό στυλ της, η Nigella Lawson έχει διαδώσει τη σπιτική μαγειρική και έχει εμπνεύσει αμέτρητους αρτοποιούς με τις νόστιμες και εφικτές συνταγές της.

Με έμπνευση από αυτούς τους σπουδαίους γαστρονομικούς, η συνταγή μας για Κέικ με φουντούκι κακάο στοχεύει να φέρει μια νότα από την τεχνογνωσία και το πάθος τους στη δική σας κουζίνα. Απολαύστε τα νόστιμα αποτελέσματα και απολαύστε τη χαρά της δημιουργίας ενός αριστουργηματικού γλυκού!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button