Εύκολες συνταγές

Η πιο εύκολη συνταγή υγρού κέικ που μπορείτε να φτιάξετε σε ταψί 🤩

Σχετικά με τη συνταγή

Απολαύστε την απολαυστική εμπειρία του ψησίματος με αυτήν την εξαιρετικά εύκολη και ακαταμάχητα υγρή συνταγή υγρού κέικ! 🤩 Ιδανική για κάθε περίσταση, αυτή η συνταγή θα κάνει τους γευστικούς σας κάλυκες να χορεύουν από χαρά. Ετοιμασμένο σε ένα απλό ταψί, εξαλείφει την ταλαιπωρία να αντιμετωπίσετε πολλά ταψιά, κάνοντας όλη τη διαδικασία ψησίματος παιχνιδάκι. Είτε είστε έμπειρος αρτοποιός είτε μόλις ξεκινάτε, αυτή η συνταγή εγγυάται επιτυχία και χαρίζει χαμόγελα σε όλους όσους τη γεύονται.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσό
Συστατικό

2 φλιτζάνια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ φλιτζάνι
Ζάχαρη κρυσταλλική

¾ φλιτζάνι
Κακάο σε σκόνη

2 κουταλάκια του γλυκού
Μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

2 μεγάλα αυγά

1 φλιτζάνι
Γάλα

½ φλιτζάνι
Φυτικό λάδι

2 κουταλάκια του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι
Βραστό νερό

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ζωντανέψει αυτό το απολαυστικό υγρό κέικ, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Ένα ταψί: Βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά βαθύ ώστε να χωράει άνετα το κουρκούτι.
  • Μεζούρες και κουτάλια: Οι ακριβείς μετρήσεις είναι ζωτικής σημασίας για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.
  • Μπολ ανάμειξης: Χρησιμοποιήστε ξεχωριστά μπολ για ξηρά και υγρά συστατικά για να διατηρήσετε την ακεραιότητά τους.
  • Χτυπάμε: Για να ενωθούν και να αεριστούν ομοιόμορφα τα ξηρά υλικά.
  • Ηλεκτρικό μίξερ ή σύρμα: Για να ανακατεύετε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και κρεμώδης.
  • Σπάτουλα: Ιδανική για να ξύνετε τις πλευρές του μπολ και να την διπλώνετε σε βραστό νερό.
  • Γάντια φούρνου: Απαραίτητα για το χειρισμό ζεστών δίσκων και τηγανιών.
  • Σχάρα ψύξης: Αφήνει το κέικ να κρυώσει ομοιόμορφα μετά το ψήσιμο.

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και αλείψτε το ταψί με μαγειρικό σπρέι ή βούτυρο.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την κρυσταλλική ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα, το φυτικό λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
4. Ρίξτε σταδιακά τα υγρά υλικά στα στεγνά ενώ ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα. Αυξάνουμε την ταχύτητα σε μέτρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το κουρκούτι να γίνει λείο και κρεμώδες.
5. Προσθέστε το βραστό νερό στο κουρκούτι και διπλώστε το απαλά χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Το κουρκούτι θα είναι αραιό, αλλά αυτό είναι που δίνει σε αυτό το κέικ την απίστευτη υγρασία του.
6. Ρίξτε τη ζύμη στο λαδωμένο ταψί, φροντίζοντας να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
7. Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
8. Μόλις ψηθεί, βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, το μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης για να κρυώσει εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτού του υπέροχου υγρού κέικ δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο. Από την αρχή μέχρι το τέλος, περιμένετε περίπου 15 λεπτά για να συγκεντρώσετε και να συνδυάσετε τα υλικά. Η διαδικασία ψησίματος διαρκεί περίπου 30-35 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο σας. Στη συνέχεια, αφήστε άλλα 10 λεπτά για να κρυώσει το κέικ στο ταψί και μετά μεταφέρετέ το σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς. Συνολικά, μπορείτε να έχετε αυτό το υγρό και λαχταριστό κέικ έτοιμο να το απολαύσετε σε λίγο περισσότερο από μία ώρα.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας, προσαρμόστε αυτήν τη συνταγή για να ταιριάζει στις διατροφικές σας προτιμήσεις, κάνοντας τις ακόλουθες αντικαταστάσεις συστατικών:

  • Αντικαταστήστε τα αυγά με ½ φλιτζάνι σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη ή πολτοποιημένες μπανάνες.
  • Χρησιμοποιήστε ένα εναλλακτικό γάλα φυτικής προέλευσης, όπως γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας, αντί για γαλακτοκομικό γάλα.
  • Ανταλλάξτε το βούτυρο ή το σπρέι μαγειρέματος που χρησιμοποιείται για το γράσο του ταψιού με επιλογές φιλικές προς τους vegan.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Για να διασφαλίσετε ότι το υγρό κέικ σας βγαίνει τέλεια κάθε φορά, ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές:

  • Κοσκινίστε τα ξηρά συστατικά πριν τα ανακατέψετε μαζί για να αφαιρέσετε τυχόν σβώλους και να εξασφαλίσετε μια λεία ζύμη.
  • Όταν προσθέτετε το βραστό νερό στο κουρκούτι, διπλώστε το απαλά για να αποφύγετε το πιτσίλισμα και να διατηρήσετε την ελαφριά υφή του κέικ.
  • Μην ανακατεύετε υπερβολικά το κουρκούτι μόλις ενωθούν τα υγρά και τα ξηρά συστατικά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο πυκνό κέικ.
  • Λαδώστε ομοιόμορφα το ταψί, προσέχοντας τις γωνίες και τις άκρες για να μην κολλήσει.
  • Ελέγξτε για ετοιμότητα χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο του κέικ. Αν βγει καθαρό, το κέικ είναι έτοιμο.
  • Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα ψύξης πριν το παγώσετε ή το σερβίρετε για να διατηρήσετε την υγρασία του.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Απολαύστε μια φέτα από αυτό το απολαυστικό υγρό κέικ έχοντας παράλληλα υπόψη τις θρεπτικές του αξίες. Ακολουθεί μια κατά προσέγγιση ανάλυση ανά μερίδα:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
10 g

Κορεσμένα λιπαρά
2g

Χοληστερόλη
30 mg

Νάτριο
350 mg

Υδατάνθρακες
38 g

Ίνα
2g

Σάκχαρα
22g

Πρωτεΐνη
4g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποσότητες των συστατικών που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν πρόκειται για το σερβίρισμα και την παρουσίαση αυτού του υγρού κέικ, αφήστε τη δημιουργικότητά σας να λάμψει! Ακολουθούν μερικές ιδέες για να το κάνετε ακόμα πιο ευχάριστο:

  • Πασπαλίστε το κέικ με ζάχαρη άχνη ή σκόνη κακάο για μια κομψή πινελιά.
  • Προσθέστε μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια στο πλάι για επιπλέον απόλαυση.
  • Γαρνίρετε με φρέσκα μούρα, ξυρισμένη σοκολάτα ή φύλλα μέντας για έντονο χρώμα και φρεσκάδα.
  • Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να σερβίρετε το κέικ ζεστό, καθώς γίνεται ακόμα πιο παρακμιακό και άχρωμο.
  • Συνδυάστε το με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ ή ένα ποτήρι κρύο γάλα για έναν απολαυστικό συνδυασμό.

Μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορες επικαλύψεις και συνοδευτικά που ταιριάζουν στις προτιμήσεις σας και να αναβαθμίσετε την παρουσίαση αυτής της λαχταριστής απόλαυσης.

Συνθήκες αποθήκευσης

Εάν υπάρχουν υπολείμματα (κάτι που είναι απίθανο!), αποθηκεύστε το βρεγμένο κέικ σωστά για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα του. Δείτε πώς:

  1. Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το αποθηκεύσετε για να αποφύγετε τη συμπύκνωση.
  2. Μόλις κρυώσει, τυλίξτε το κέικ σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη ή τοποθετήστε το σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρήσετε την υγρασία του.
  3. Αποθηκεύστε το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες ή βάλτε το στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.
  4. Πριν σερβίρετε τυχόν υπολείμματα στο ψυγείο, αφήστε το κέικ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστάνετε το απαλά στο φούρνο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα για να αποκατασταθεί η απαλότητά του.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αν και αυτό το υγρό κέικ είναι αναμφισβήτητα απολαυστικό, ορισμένα από τα συστατικά του προσφέρουν πιθανά οφέλη για την υγεία:

  • Κάκαο σε σκόνη: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή, η σκόνη κακάο μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στην υγεία της καρδιάς και να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής.
  • Αυγά: Υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και διάφορες βιταμίνες και μέταλλα, τα αυγά υποστηρίζουν την ανάπτυξη των μυών, τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη γενική υγεία.
  • Γάλα: Μια καλή πηγή ασβεστίου, βιταμίνης D και πρωτεΐνης, το γάλα προάγει τα γερά οστά, βοηθά στην αποκατάσταση των μυών και συμβάλλει σε μια ισορροπημένη διατροφή.
  • Φυτικό λάδι: Παρέχει απαραίτητα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, τα οποία είναι ευεργετικά για τη διατήρηση υγιούς δέρματος και την υποστήριξη της λειτουργίας των κυττάρων.

Να θυμάστε ότι το μέτρο είναι το κλειδί και, ενώ απολαμβάνετε αυτό το υπέροχο υγρό κέικ, είναι σημαντικό να διατηρείτε μια ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή.

Παρόμοιες συνταγές

Αν νιώσετε ότι λαχταράτε πιο υγρές και νόστιμες λιχουδιές, δείτε μερικές παρόμοιες συνταγές που μπορείτε να απολαύσετε:

  • “Decadent Chocolate Fudge Brownies”
  • “Κέικ υγρού λίβρα βανίλιας με φρέσκα μούρα”
  • “Λαχταριστό κέικ με λεμόνι”
  • “Ακαταμάχητα Cupcakes Red Velvet”

Αυτές οι συνταγές έχουν το ίδιο επίπεδο νοστιμιάς με τη συνταγή μας για το εύκολο υγρό κέικ και σίγουρα θα ικανοποιήσουν το γλυκό σας.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η εξαιρετική συνταγή υγρού κέικ έχει εμπνευστεί από τα γαστρονομικά ταλέντα διάσημων σεφ σε όλο τον κόσμο. Μερικές αξιοσημείωτες φιγούρες που έχουν συνεισφέρει στο βασίλειο της δημιουργίας αρτοποιίας και γλυκών περιλαμβάνουν:

  • Nigella Lawson: Γνωστή για τις πολυτελείς αλλά προσιτές συνταγές της, το πάθος της Nigella Lawson για το ψήσιμο έχει εμπνεύσει αμέτρητους οικιακούς μάγειρες.
  • Χριστίνα Τόση: Η ιδρύτρια του Milk Bar και πρωτοπόρος στις καινοτόμες δημιουργίες γλυκών, οι μοναδικοί γευστικοί συνδυασμοί της Χριστίνας Τόση έχουν συναρπάσει τους λάτρεις των γλυκών.
  • Yotam Ottolenghi: Άριστος στο πάντρεμα γεύσεων και υφών, τα επιδόρπια του Yotam Ottolenghi παρουσιάζουν την εκτεταμένη γνώση και την καλλιτεχνική του προσέγγιση στο ψήσιμο.

Αυτοί οι σεφ χρησιμεύουν ως σταθερή πηγή έμπνευσης και έχουν διαδραματίσει ρόλο στη διαμόρφωση του κόσμου του ψησίματος, καθιστώντας τον πιο συναρπαστικό και προσβάσιμο σε όλους.

Τώρα, μπείτε στην κουζίνα σας και ξεκινήστε μια απίστευτη περιπέτεια ψησίματος με αυτήν την εύκολη συνταγή υγρού κέικ. Ετοιμαστείτε να καταπλήξετε τους γευστικούς σας κάλυκες και να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας με κάθε απολαυστική μπουκιά. Καλό ψήσιμο! 🍰😊

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button