Εύκολες συνταγές

Λιγότερο μετρημένο ρεβάνι 💥 Συνταγή ρεβανί με μικρή μπορκάμη που δεν στεγνώνει ποτέ 💯

Σχετικά με τη συνταγή

Το ρεβανί είναι ένα νόστιμο τουρκικό επιδόρπιο φτιαγμένο με σιμιγδάλι, γιαούρτι και γλυκό σιρόπι. Αυτή η συνταγή για το λιγότερο μετρημένο ρεβάνι κάνει μια ανατροπή στην παραδοσιακή εκδοχή χρησιμοποιώντας ένα μικρό μπόρκαμ (ένα ορθογώνιο γυάλινο ταψί) και εξασφαλίζει μια υγρή υφή που δεν στεγνώνει ποτέ. Ο συνδυασμός των συστατικών δημιουργεί μια απολαυστική ισορροπία γλυκύτητας και μια ικανοποιητικά απαλή αλλά ελαφρώς κοκκώδη υφή. Αυτή η συνταγή είναι τέλεια για όσους αγαπούν να απολαμβάνουν μια απολαυστική λιχουδιά που είναι τόσο εύκολη στην παρασκευή όσο και ακαταμάχητα νόστιμη.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά

1
κούπα χοντρό σιμιγδάλι

1
φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1
κούπα κρυσταλλική ζάχαρη

3/4
φλιτζάνι απλό γιαούρτι

1/2
φλιτζάνι φυτικό λάδι

1
κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1
κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1
κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

1
φλιτζάνι ζεστό νερό

1
κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1
φλιτζάνι απλό σιρόπι (φτιαγμένο με ζάχαρη

και νερό)

Προαιρετικό γαρνίρισμα: ζάχαρη άχνη

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο ρεβανί, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μικρό μπόρκαμ (ορθογώνιο γυάλινο ταψί)
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε με σύρμα ή πιρούνι
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Zester ή τρίφτης για ξύσμα λεμονιού
  • Φούρνος για ψήσιμο

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία προετοιμασίας για να εξασφαλίσετε μια ομαλή εμπειρία μαγειρέματος.

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C (350°F) και αλείψτε το μικρό σας μπόρκαμ με λίγο φυτικό λάδι.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το φυτικό λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνουν λεία και κρεμώδη.
4. Προσθέστε σταδιακά τα υγρά υλικά στα ξηρά υλικά ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο χυλό.
5. Ρίξτε σιγά σιγά το ζεστό νερό ενώ ανακατεύετε το κουρκούτι. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά και να έχετε μια λεία και ελαφρώς παχύρρευστη σύσταση.
6. Ρίξτε τη ζύμη στη λαδωμένη μπόρκαμ και απλώστε την ομοιόμορφα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
7. Τοποθετήστε τη μπορκάμα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο.
8. Όσο ψήνεται το ρεβανί, ετοιμάζουμε το απλό σιρόπι ανακατεύοντας σε μια κατσαρόλα ίσα μέρη ζάχαρη και νερό. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας καλά.
9. Μόλις ψηθεί το ρεβανί, το βγάζετε από το φούρνο και περιχύνετε αμέσως το ζεστό σιρόπι πάνω από το ζεστό ρεβανί, φροντίζοντας να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
10. Αφήνουμε το ρεβανί να κρυώσει εντελώς μέσα στη μπορκάμα, αφήνοντάς το να απορροφήσει το σιρόπι και να βελτιώσει τη γεύση του.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή για το λιγότερο μετρημένο Revani είναι περίπου 15 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή των απαραίτητων συστατικών, την προετοιμασία του χυλού και το γράσο του ταψιού. Ο πραγματικός χρόνος ψησίματος διαρκεί περίπου 30 λεπτά και αφού το βγάλετε από τον φούρνο, πρέπει να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε. Συνολικά, μπορείτε να περιμένετε περίπου 45 λεπτά για την προετοιμασία και το ψήσιμο αυτού του υπέροχου γλυκού.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

[Διαφορές συστατικών για vegans]

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Φροντίστε να μετρήσετε τα συστατικά με ακρίβεια για να πετύχετε την επιθυμητή υφή στο ρεβανί σας.
– Μπορείτε να προσθέσετε μερικά θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλα πάνω από το ρεβανί πριν το ψήσετε για να του δώσετε επιπλέον τραγανή γεύση και γεύση.
– Όταν ρίχνετε το ζεστό σιρόπι πάνω από το ζεστό ρεβανί, φροντίστε και τα δύο να είναι στην ίδια θερμοκρασία για να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη απορρόφηση.
– Αφήστε το ρεβανί να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε σε κομμάτια. Αυτό θα βοηθήσει το ρεβανί να δέσει και να απορροφήσει καλύτερα το σιρόπι, με αποτέλεσμα ένα υγρό και γευστικό επιδόρπιο.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
10 g

Χοληστερόλη
5 mg

Νάτριο
50 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
35 g

Πρωτεΐνη
Πρωτεΐνη

Σάκχαρα
20 g

Ίνα
1g

Λάβετε υπόψη ότι οι θρεπτικές αξίες ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες των συστατικών που χρησιμοποιούνται και τυχόν προαιρετικές γαρνιτούρες ή τροποποιήσεις στη συνταγή.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το νόστιμο λιγότερο μετρημένο ρεβανί, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις προτάσεις παρουσίασης:

  1. Κόψτε το ρεβανί σε ξεχωριστά κομμάτια σερβιρίσματος χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι.
  2. Τοποθετήστε κάθε κομμάτι σε ένα πιάτο γλυκού ή πιάτο.
  3. Πασπαλίστε το επάνω μέρος κάθε κομματιού ρεβανί με ζάχαρη άχνη για μια κομψή πινελιά.
  4. Προαιρετικά, γαρνίρετε κάθε κομμάτι με ένα πασπαλισμένο ξύσμα λεμονιού ή λίγα θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλα, προσθέτοντας οπτική γοητεία και επιπλέον γεύση.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να σερβίρετε το ρεβανί με:

  • Μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια για κρεμώδη αντίθεση.
  • Φρέσκα μούρα, όπως σμέουρα ή φράουλες για ένα φρουτώδες συμπλήρωμα.
  • Μια λίγη σάλτσα σοκολάτας ή σάλτσα καραμέλας για περισσότερη απόλαυση.

Μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί με την παρουσίασή σας και να πειραματιστείτε με διαφορετικά συνοδευτικά για να βελτιώσετε τη συνολική γευστική εμπειρία.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και τη γεύση του Less Measured Revani σας, αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο ή καλύψτε το μπόρκαμ σφιχτά με πλαστική μεμβράνη. Διατηρήστε το σε θερμοκρασία δωματίου έως και 3 ημέρες. Εάν χρειάζεται να το αποθηκεύσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Απλώς φροντίστε να το επαναφέρετε σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρετε για να απολαύσετε τη βέλτιστη υφή και γεύσεις.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε αυτό το λιγότερο μετρημένο Revani προσφέρουν διάφορα οφέλη για την υγεία:

  • Σιμιγδάλι: Περιέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο, μαγνήσιο και φώσφορο. Είναι επίσης καλή πηγή φυτικών ινών, βοηθώντας στην πέψη.
  • Γιαούρτι: Πλούσιο σε προβιοτικά, ασβέστιο και πρωτεΐνες, το γιαούρτι προάγει την υγεία του εντέρου, ενισχύει τα οστά και υποστηρίζει την ανάπτυξη των μυών.
  • Λεμόνι: Γεμάτα με βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, τα λεμόνια ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν στην πέψη.
  • Φυτικό λάδι: Παρέχει υγιή λίπη και βιταμίνη Ε, τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς.
  • Απλό σιρόπι (με μέτρο): Προσφέρει ενέργεια και γλυκύτητα στο επιδόρπιο.

Απολαύστε αυτό το ρεβανί με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής για να απολαύσετε τις υπέροχες γεύσεις του και να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν τα συστατικά του.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε να φτιάχνετε και να απολαμβάνετε το λιγότερο μετρημένο Revani, ίσως θέλετε να δοκιμάσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  1. Τουρκική μπασμπούσα: Ένα παραδοσιακό γλυκό κέικ της Μέσης Ανατολής με σιμιγδάλι, καρύδα και γλυκό σιρόπι.
  2. Ελληνικό γαλακτομπούρεκο: Ένα νόστιμο ελληνικό επιδόρπιο με στρώσεις τραγανής ζαχαροπλαστικής φύλλων γεμάτη με κρεμώδη κρέμα σιμιγδαλιού και εμποτισμένη με γλυκό σιρόπι.
  3. Κέικ ιταλικού σιμιγδαλιού: Ένα υγρό και αρωματικό κέικ φτιαγμένο με γεύσεις σιμιγδαλιού, αμύγδαλου και εσπεριδοειδών όπως λεμόνι ή πορτοκάλι.

Αυτές οι συνταγές μοιράζονται ομοιότητες με το λιγότερο μετρημένο Revani, αλλά προσφέρουν μοναδικές ανατροπές που μπορείτε να εξερευνήσετε για να επεκτείνετε το γαστρονομικό σας ρεπερτόριο.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή αντλεί έμπνευση από τις πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις της τουρκικής κουζίνας. Συγκεκριμένα, διάσημοι Τούρκοι σεφ όπως ο Nusret Gökçe, πιο γνωστός ως «Salt Bae» και ο Şeflerin Şefi Murat Bozok έχουν επηρεάσει τη δημιουργία αυτής της μοναδικής ανατροπής στην κλασική συνταγή ρεβανί. Η δέσμευσή τους για την τελειότητα και τη δημιουργικότητα στην κουζίνα έχει εμπνεύσει αμέτρητους μάγειρες και λάτρεις του φαγητού σε όλο τον κόσμο, και τα γευστικά πιάτα τους συνεχίζουν να μαγεύουν τους γευστικούς κάλυκες παγκοσμίως.

Ενσωματώνοντας στοιχεία έκπληξης και καινοτομίας, αυτή η συνταγή στοχεύει να τιμήσει τη συνεισφορά τους, ενώ προσφέρει μια απολαυστική εμπειρία σε όποιον προετοιμάζει και απολαμβάνει αυτό το λιγότερο μετρημένο Revani.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button